Vereerd

columnAls de secretaresse hem de locatie meldt waar 'zijn' laatste plenaire vergadering wordt gehouden, zegt hij zich vereerd te voelen. Het is een pracht van een plek, daar waar zijn destijds allerhoogste baas gefêteerd werd door de gerenommeerde columnist en schrijver Thomas Verbogt. Of was het juist andersom?

Hij weet nog wél dat het bommetje vol was en dat de glazen rijkelijk werden gevuld. Het was een zonnige dag, met een uitgelaten sfeer. Het (werkzame) leven was goed, de gelukzaligheid kon niet op. Het was zo'n bijeenkomst die typerend was voor de sfeer binnen het bedrijf, waar rendement en plezier hand-in-hand gingen. Alles kon, een 'Roept u maar!' werd steevast gehonoreerd.

Hij weet dat het een eenmalige tijd was. Een tijd die nooit terugkomt, domweg omdat de tijd is veranderd en daarmee het landschap waarin zijn bedrijf opereert. De vanzelfsprekendheid van destijds is anno 2018 vervaagd. Zoals in elke afgeslankte bedrijfstak moeten er meerdere tandjes worden bijgezet, op meerdere fronten.

Quote

De bedrijfs­tak staat nu eenmaal onder druk, dat kan geen verrassing zijn

Het wordt zoals verwacht een plenaire vergadering met een ander gezicht. Geen bekende columnist dit keer en er is bezorgdheid over de gang van zaken. De bedrijfstak staat nu eenmaal onder druk, dat kan geen verrassing zijn. Er worden nieuwe wegen ingeslagen en dat is voor sommigen wennen. Er moet het beste van gemaakt worden.

De zaal is niet bommetje vol zoals destijds en het gezelschap dunt nog verder uit. Meerdere collega's nemen afscheid, ze worden deels vervangen.

Maar inderdaad, ik ben vereerd door de locatie. Op het prachtige dakterras van het Wijnfort in Lent, met uitzicht op de Waal, keert de uitgelaten sfeer van destijds gelukkig terug.

Volledig scherm
© Foto Joost Hoving

Laat het de toon zijn voor de toekomst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek