Voetbalvader

columnAch, natúúrlijk mag hij niet ontbreken deze zonnige zaterdagmiddag in Lichtenvoorde. Hij is ietsje ouder geworden in het gezicht, maar verder oogt hij nog altijd afgetraind. Hij loopt 'en wandelt' nog enkele keren in de week.

Waarom mag hij de voetbalderby tussen Longa '30 en RKZVC niet missen? Hij is feitelijk de voetbalvader van de succesvolle RKZVC-trainer Lau Knippenborg. De laatste heeft het kunstje bij hem afgekeken en zijn werkwijze deels gekopieerd. Hij heeft grote successen gekend als trainer van Rohda Raalte en later WVC in Winterswijk.

De (gepensioneerde) directeur van een basisschool in Beltrum woont in Borculo, maar is afkomstig uit Zieuwent, waar hij ook trainer wordt van de plaatselijke trots. Als RKZVC destijds veel geblesseerden telt voor de derby tegen Longa '30, gaat hij in spoedoverleg met toenmalig voorzitter Jan Cuppers. De laatste neemt het besluit het hoofdveld in Zieuwent onder water te zetten, afgelast!

Quote

Jan geniet van de heerlijke ambiance in de sponsor­tent in Lichten­voor­de

Tegenwoordig spelen de clubs op kunstgras tegen elkaar en Jan Kemkens is er zaterdagavond bij. Of dat als scout van FC Twente is, weet ik niet, maar Jan geniet van de heerlijke ambiance in de sponsortent in Lichtenvoorde. Voorzitter Eef Steentjes van de Lichtenvoordse businessclub en het Grolse cabaretduo Joost en Martijn zorgt voor een sfeertje waar de sponsorclub van De Graafschap stinkend jaloers op zou zijn.

Jan zoekt op tijd een plekje op de tribune, want hij wil geen minuut missen. Als hij erop wordt gewezen dat in het programmaboekje Jos Knippenborg wordt vermeld als trainer van RKZVC, dan grijnst Jan: ,,Dat vindt Lau niet leuk...''

Als voetbalvader kan hij het weten.

Volledig scherm
© Foto Joost Hoving
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek