Volledig scherm
© -

Gewoon Max: Documentaire

ColumnIk maak een documentaire. Een korte film over het stressvolle leven van een succesvolle YouTuber in Amsterdam. Met als doel vertoond te worden op zoveel mogelijk internationale filmfestivals. 

Volledig scherm
© Bert Beelen
Quote

Buiten­staan­ders zullen smullen van de onverwach­te uitspattin­gen

Alles aan deze productie ligt buiten mijn comfortzone. Vloggen is niet mijn ding. Vlogs kijken ook niet. Daar een film over maken, heb ik nooit eerder gedaan. Ik ben gewend verhalen te schrijven.

Het onderwerp kiezen was daarom een heel karwei. En net toen ik dat eindelijk gevonden had, kreeg ik een onverwachte vraag voorgelegd: zou je een film maken over de Betuwe?

Mijn eerste ingeving: nee. Een documentaire moet een spanningsboog hebben. En om eerlijk te zijn vind ik dit gebied lang niet altijd even spannend. Maar, misschien ligt daar juist de charme van een film over de Betuwe.

Mijn film toont een harde werker. Een jonge vrouw die haar droom najaagt. Soms ten koste van zichzelf en de mensen om haar heen. De Betuwe kent natuurlijk ook zulke karakters. Het is een ingetogen gebied vol verborgen verhalen. Buitenstaanders zullen smullen van de onverwachte uitspattingen. Kroegavonden en dorpsfeesten waar stadse bezoekers van de film met open mond naar zullen kijken. Maar voor de echte Betuwenaren de normale gang van zaken. Zij kennen de ins en outs van het gebied. De sterkste verhalen.

Dat zijn het soort hoofdpersonen die een film interessant maken. Het soort hoofdpersonen waar ik naar op zoek ben. Hoe langer ik erover nadenk, hoe interessanter het klinkt. Als mijn eerste documentaire aanslaat, zal ik zeker een tweede verhaal pitchen. Een film over een Betuwenaar. Door een Betuwenaar. Wie weet wordt het wel een internationaal succes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe