Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Bert Beelen

Gewoon Max!: Nieuw jaar

Goede voornemens maak ik het hele jaar door. Ik beloof mezelf iedere maand om gezonder te eten, meer te bewegen, vaker met vrienden af te spreken, geen dingen meer te kopen die ik toch niet nodig heb. Serieuze toekomstplannen te maken...

Als ik met al die plannen zou wachten tot het nieuwe jaar, komt er nooit wat van terecht. Al zorgt de druk van oudjaarsdag er ook niet voor dat ik op de valreep nog even naar de sportschool ren. Goede voornemens, wanneer ik er ook aan begin, lijken gedoemd om te mislukken.

Het voornemen van de kerstvakantie om elke dag te sporten resulteerde in één zeven minuten durende work-out waar ik drie dagen later nog spierpijn van had.

Ik probeer het mezelf voor 2019 daarom makkelijker te maken. Wel voornemens, maar geen druk. Ik kies voor stappen die met weinig inspanning - hopelijk - groots resultaat boeken. Niet ‘vaker naar de sportschool’ maar ‘mijn sportschoolabonnement opzeggen’. Geen hoge verwachtingen stellen aan mezelf maar vaker ontspannen. De laatste maanden heb ik als een stressbal rondgelopen. In sommige opzichten ben ik ook een controlfreak. Ik let er graag op dat alles op tijd gebeurt, zo perfect mogelijk. Zodat ik, waar ik ook kom, een goede indruk achter laat.

Afgelopen jaar heb ik de benen onder mijn lijf vandaan gerend. Ik volgde college’s in New York, maakte een documentaire, liep stage op de redactie van mijn dromen. Er waren geweldige successen en heel diepe dalen.

Nu is het tijd om eens iets nieuws te proberen: de touwtjes los te laten en maar te zien wat de toekomst brengt. Eerst maar eens afstuderen, en dan? Kijken wat er op mijn pad komt. Doodeng vind ik dat. Maar om dit ‘goede voornemen’ in stijl te beginnen, heb ik 2018 alvast relaxend afgesloten in de sauna. Dit gaat me lukken!

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe