Volledig scherm
PREMIUM
‘Een nieuwe look, een nieuwe start’. Foto ter illustratie. © ANP

Gewoon Max!: Nieuwe start

ColumnWaar in een groot deel van Nederland afgelopen week de laatste vakantiedagen geteld werden, sluiten we in de Betuwe de eerste werkweek af met een feestje op de Gendtse kermis. 

‘Na de vakantie voelen we vaak extra motivatie om iets te verbeteren aan onszelf en onze omstandigheden’, las ik deze week. Het ‘fresh-start-effect’ noemen psychologen het.

En dat kan van alles zijn. Een grote schoonmaak voordat je weer aan het werk gaat. Een gewassen auto. Scholieren die met vers gekafte boeken in hun nieuwe rugzak naar school fietsen. Van de week vertelde een meisje mij blij dat ze naar de kapper was geweest. Een nieuwe look, een nieuwe start. Dat kan natuurlijk ook.

Ik besloot in de vakantie dat het tijd was om aan het werk te gaan. Nadat ik afgestudeerd was, heb ik genoten van de vrijheid van een zomer zonder verplichtingen. Zorgeloos ontspannen zonder afspraken en deadlines en stress. Maar juist door die zorgeloosheid wilde ik meer: een nieuwe start, nieuwe mensen, nieuwe uitdagingen, toekomstplannen.

Het goede nieuws kwam sneller dan verwacht. Vanaf volgende week heb ik een baan! En om van deze spannende nieuwe start een succes te maken, zocht ik het internet af naar tips.

‘Gebruik het moment’, lees ik. ‘Op momenten die als een overgang voelen, zijn we extra gemotiveerd om iets aan onszelf of onze omstandigheden te verbeteren. Zoek contact met mensen die al ervaring hebben met wat nieuw is voor jou. Bereid je voor op moeilijke momenten.’

Misschien dat ik nog even naar de kapper ga, voor het ultieme ‘nieuwe start’-gevoel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe