Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Gewoon Max: Straat

ColumnIk baal van het weer. Mijn winterjas ligt al op zolder, maar ik heb hem weer nodig. Het is koud en nat. Toch probeer ik het weer geen invloed te laten hebben op mijn humeur.

Volledig scherm
© Bert Beelen
Quote

Alsof de zonnige dag een verdrieti­ge stempel kreeg

Maxime Vernooij

Afgelopen weekend marcheerde een groep kinderen door mijn straat. Het regende hard. Ze droegen allemaal dezelfde outfit. Voorop de muziekinstrumenten, daarachter de vlaggendragers. Ik hing uit mijn slaapkamerraam en keek ernaar.

Een paar dagen eerder reed een lijkwagen door de straat. Dat geeft me altijd de rillingen. Ik heb er een tijdje naar staan kijken. Het was een zonnige dag. De man van de begrafenisonderneming liep vooruit. Vijf auto's reden erachter. Er hingen geen zwarte vlaggetjes uit hun ramen. Toch stapten een paar fietsers af. Nadat de rouwstoet weg was, bleef een bedompte sfeer hangen. De fietsers vervolgden hun weg. En toen was de straat leeg. Alsof de zonnige dag een verdrietige stempel kreeg.

De trommels van de kinderen hoorden we al een tijdje aankomen. Voor de grap beeldden we ons in dat iemand een serenade kwam brengen. Buren waren naar buiten gekomen en keken er vanaf hun oprit naar.

Na een tijdje was de straat weer leeg en nat, maar op de stoep hadden zich wat mensen verzameld. Onder paraplu's stonden ze met elkaar te kletsen. De vrolijke muziek klonk nog na in de buurt. Een buurman liet zijn hond uit. Twee kinderen reden in skelters over de stoep. De plassen van de regen maakte hun plezier alleen maar groter.

Zo zie je maar. Een zonnige dag kan een verdrietige wending krijgen. Net zoals een regenachtige dag door een groep muziek makende kinderen voor een glimlach op je gezicht kan zorgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe