Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Gewoon Max!: Toerisme

ColumnDe zon zakt achter de heuvels van Rhodos. Ik bestel een citroenlimonade aan de bar. Bij mij aan tafel schuift een Nederlands echtpaar aan. Hun gesprek gaat over toerisme in Nederland. Ik luister met een half oor, terwijl ik door de enorme hoeveelheid foto’s in mijn telefoon scroll. Ik poserend voor een berg oude Griekse stenen. Voor een wit huisje met een blauw deurtje. In een straatje met roze en paarse bloemen. Drijvend in de glinsterende zee.

Als het woord ‘Betuwe’ valt, schiet ik rechtop in mijn stoel. De man die schuin tegenover mij zit, legt uit dat Nederland de toeristen probeert te verspreiden door het hele land een Amsterdamse stempel te geven. Zo kun je volgens hem Amsterdamse hunebedden bekijken in Drenthe, door Amsterdamse grotten lopen in Maastricht en Amsterdamse kersen plukken in de Betuwse boomgaarden. Vooral de Aziatische bezoekers zijn erg gecharmeerd van de laatste activiteit, meent de man.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe