Volledig scherm
PREMIUM
© gratis

Kuiten

ColumnAls ik word gepasseerd door een andere fietser dan kijk ik altijd even naar de bagagedrager van de voorbijganger. Zie ik daar iets dat ik meen te herkennen als de batterij van een elektrische fiets? Is dat zo dan haal ik geringschattend de neus op en pedaleer op mijn gemak verder. 


Zal ik een elektrische fiets kopen, vroeg mijn vriendin laatst. Ik schrok ervan dat ze met zo'n gedachte speelde. Later bedacht ik me dat mijn vervelende gewoonte altijd een paar wiellengtes voor te liggen als we samen fietsen, haar misschien op zo'n idee brengt. Gelukkig heeft ze het er niet meer over.  
Zelf reken ik graag af met elektrische fietsers én de illusie van power die ze meedragen. Ik kom ze soms tegen op verlaten wegen in het buitengebied als ik een tocht maak op de racefiets. Dan denken die lui er aardig de gang in te hebben en passeer ik zonder ze een blik waardig te keuren. 
Wel ben ik altijd blij dat ze me niet achterop komen. Want ik ben geen hardfietser, ook niet op een racefiets met dunne, snelle bandjes. Het is me overkomen dat een potige vrouw van middelbare leeftijd me op een huis-tuin-en-keukenfiets inhaalde en opschakelde bovendien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek