Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Stadse Fratsen: België

ColumnOf ze nou ,,fijn voor die jongens'' zei of ,,goed van die jongens’’ weet ik niet meer. In elk geval klapte mijn vriendin er opgetogen bij in de handen en drukte die jongens in het rood - de Belgen - in gedachten tegen de borst. Ik dacht het mijne van de behoorlijk ruime zege van onze zuiderburen. En voelde iets onbestemds opborrelen.


Dat ik 75 jaar na de bevrijding en 44 jaar na de verloren finale nog altijd een vuist maak als Duitsland op zijn donder krijgt, heb ik geaccepteerd. Dat gaat er nooit meer uit. Wel betrap ik me er op dat ik dit keer niet al te hard juich. Dat is niet voor niets. We kunnen onze oosterburen straks nog wel eens nodig hebben. Om het allerergste te voorkomen.
De zoon van mijn vriendin zei eergisteren iets waardoor ik enige rust over me voelde komen. Volgens hem zit er geen enkel talent achter de huidige generatie Belgische topvoetballers. Dat helpt voor nu nog niet, maar betekent in elk geval dat er licht is aan de horizon.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek