Henny Haggeman.
Volledig scherm
PREMIUM
Henny Haggeman. © Joost Hoving

Stadse Fratsen: Familie van de beul?

ColumnWij Haggemannen staan, geloof ik, niet bekend als zeer gewelddadig. Toch zie ik al een week lang het beeld voor me van een oom die een gedode haas met gestrekte ledematen vastbindt aan een ladder. Nauwkeurig maakt hij wat inkepingen bij de voorpoten van het dier en stroopt de huid naar beneden. Het gebeurt op onze deel. Ik ben een jaar of vijf en kijk gefascineerd toe.

Quote

Die beul had gewoond in het buurtschap waar ik opgroeide

Eerder deze week stuurde ik een mailtje naar de historische vereniging in mijn dorp. Of zij iets wisten van een lokale beul genaamd Jansen die mensen die een misdaad hadden begaan terechtstelde, meestal door ophanging. Dat wisten ze niet maar even later kwamen ze met informatie die mijn hart deed overslaan. Die beul was er inderdaad geweest. Sterker, hij had gewoond in het buurtschap waar ik ben opgegroeid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek