Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Ruland van den Brink

Stadse Fratsen: Op zoek naar een plintenladder

ColumnToch, dat moet ik wel zeggen, voelt de entree van een bouwplaats nog altijd een beetje als thuiskomen. Zo ook als ik het terrein betreed waar de nieuwe school wordt gebouwd aan de rand van de stad.

Quote

Hoe dan ook was het een moment van overmoed, waarbij ik niet dacht aan mijn linkerhan­den.

Op zoek naar de uitvoerder wandel ik naar de bouwkeet. Ik loop over ruw, ongelijk zand, en kijk naar mijn schoenen: gelukkig heb ik mijn glimmendste Bommels niet aan. 

Ik ben er vanwege ‘De dag van de bouw’. Die is vandaag. Laat dit kleine verhaal u er vooral niet van weerhouden een bouwplaats te bezoeken. 

Als ik er eerder deze week naar onderweg ben, vraag ik me af hoe ik er ooit toe ben gekomen te kiezen voor een carrière in de bouw. Misschien dacht ik aan de oom die trappen timmerde. Of de familie met een aannemersbedrijf die mijn achternaam droeg. Hoe dan ook was het een moment van overmoed, waarbij ik niet dacht aan mijn linkerhanden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek