Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Stadse Fratsen: Schaukel

columnHet iets afzetten met de teen op het zand is voldoende om de schommel zo in beweging te krijgen dat het kraken en knarsen van metaal op metaal klinkt. Geluid dat me doet denken aan de openingsscène van een western, maar ik word er rustig van. De schommel staat zo dat de dalende zon ons – we zitten gedrieën naast elkaar – in de ogen schijnt. Een goede plek voor na het avondeten.

We zijn op bezoek bij opa Heinz, een oude kennis van mijn vriendin, in het Spreewald in de voormalige DDR. Ik vraag opa Heinz wat de geschiedenis is van de Hollywoodschaukel die alle Duitsers in hun tuin hebben staan. Opa Heinz heeft bij alles een verhaal, maar nu niet. ,,Tja, de Hollywoodschaukel komt uit Hollywood’’, zegt hij verveeld. ,,Wat moet ik erover zeggen?” En begint een ander verhaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek