Volledig scherm
PREMIUM
© anp

Stadse Fratsen: Summertime

ColumnHeb ik een feestje gemist? Dat schiet me door het hoofd als het paar – twee zestigers – deze warme zondagavond vanuit het duister komt aangewandeld, ietwat onvast van tred. Het witte overhemd van de man hangt open tot aan zijn navel. Borsthaar krult naar buiten. De vrouw volgt en is gewend dat te doen. Wat opvalt is het blaasinstrument dat de man losjes draagt in zijn rechterhand. 

Ze houden halt voor het rood-witte lint waar wij al een tijdje staan te wachten. Het lint is gespannen door de politie. Van hieruit kijken we op wat woningen en appartementen. Ergens is daar deze zwoele avond iets gebeurd maar we weten nog niet wat. We hopen dat de politie ons dat dadelijk gaat vertellen. Tot die tijd wachten we achter het lint. We zijn dat gewend en weten dat dit zo een uur of langer kan duren. Meestal gebeurt er tussentijds niets.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek