Volledig scherm

Stadse Fratsen: Tattoo

Voor zover ik weet heb ik één keer een vriendinnetje gehad met een tattoo: iets kronkelends op haar onderrug dat eruit zag als een gewei. Had ik niet zo'n mening over en eigenlijk nog niet. Mits ingetogen zie ik er de charme wel van in. Vandaar dan ook dat ik niet schrok toen ik de tattoo zag op de grote teen van de rechtervoet.

De tattoo kwam binnen op mijn telefoon via Snapchat: een medium waarbij je filmpjes of foto's eenmalig kunt bekijken. De opnamen zijn verstuurd door iemand met wie je verbonden bent, in dit geval de zoon van mijn vriendin. Hij is na een verblijf in Vietnam net voor de jaarwisseling aangekomen in Bangkok. Door de filmpjes houdt hij ons op de hoogte. 

Op een filmpje dat hij eerder die dag had verzonden was te zien dat hij kort na aankomst nieuwe vrienden had gemaakt. Doorgaans trekt hij op met goedgekapte jongelingen. Dit keer stond hij schouder aan schouder met een knaap met lang blond, golvend haar. Een type dat ik situeerde in de alternatieve scene.  

Mijn vriendin heeft het niet op tattoos, groot noch klein. Ik zag haar zichtbaar onrustig worden van de filmpjes. Zeker toen bleek dat het gezelschap downtown Bangkok was neergestreken in een tattooshop. Als afsluiter kwam de foto van de grote teen voorbij. Daarop een kameel. 

Klein maar fijn, vond ikzelf, maar mijn vriendin sliep er slecht van. Als ze de slaap vatte zag ze haar zoon op een zomerdag voorbijlopen op teenslippers. En als ze wakker lag piekerde ze erover hoe die tattoo straks verwijderd moest worden. 

Volledig scherm
© Joost Hoving

Midden in de nacht stuurde ze een appje naar Bangkok. Toen ze de volgende morgen wakker werd, was er het verlossende tegenbericht. Nee, het was niet zijn grote teen. 

Quote

Klein maar fijn, vond ikzelf, maar mijn vriendin sliep er slecht van

Eerdere columns van Henny

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek