Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Stadse Fratsen: ‘U kruipt voor, mevrouw’

Vanuit mijn linkerooghoek zie ik de vrouw naderen. Ouderwets permanentje, spits gezicht, bril voorop de neus en vinnige ogen. Ik sta te wachten op mijn beurt voor de viskraam en de vrouw - die samen is met een metgezellin die er net zo uitziet - schuift haar rechterschouder iets voorbij mijn linker. Alsof ik het voel aankomen, beweeg ik een halve schoen naar voren. ,,Wie is aan de beurt", vraagt de visboer. ,,Twee kibbeling", hoor ik naast me. ,,Middel.”

Quote

Alsof ik het voel aankomen, beweeg ik een halve schoen naar voren

Ik hou van een ordentelijke rij, zoals bij de Duitse bakker. En anders van hoffelijkheid. In de kroeg kan het voorkomen dat iemand even niet oplet en een ander wat vingers in de lucht steekt. Maar bij de visboer zijn we gewoon dat iemand die zich als laatste tussen de andere wachtenden schaart, vraagt of iedereen al heeft besteld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek