Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Raphael Drent

Gewoon Max: Millennial

ColumnEen vriendin vroeg laatst hoe vaak ik sport. We aten tapas op een terrasje in de zon. Een keer of drie per week, zei ik. En daar was ik trots op.

Volledig scherm
© Bert Beelen
Quote

Stilzitten voor de foto, dat vind ik ronduit gênant

Maxime Vernooij

 Zij sport zes keer per week. Zés keer. Uit zichzelf. Meestal gaat ze hardlopend naar de sportschool. 5 kilometer heen en 5 terug. Ze vond het logisch. Iedereen sport zoveel. Mijn reactie: een diepe zucht. Ik ben al tevreden als ik mezelf drie keer per week in mijn sportoutfit hijs. En als het me lukt zondagochtend voor 09.00 uur in het zwembad te liggen, vind ik dat ik voor die week alvast een een paar M&M's heb verdiend.

De sportschool geeft me motivatie. Maar ik kijk er mijn ogen uit. Meiden in strakke sportpakjes. Gespierde jongens op van die ingewikkelde toestellen. Kijkend op hun telefoon. Soms zie ik dat ze foto's maken van de workout die ze doen. Met bijschriften als: 'Genieten dit' of 'Lekker bezig geweest'.

Ik heb het ook geprobeerd, snapchatten in de sportschool. Het voelt ongemakkelijk. Moet ik daadwerkelijk sporten als ik de foto neem? Dan is het beeld bewogen. Maar stilzitten voor de foto, dat vind ik ronduit gênant. Ik ben niet helemaal met de bus naar Bemmel gekomen voor een foto.

Misschien ben ik een generatie of twee te vroeg geboren. Ik nip niet aan cappuccino's met sojamelk, om er dan over te instagrammen. Ik ben meer van de warme chocolademelk. Met slagroom graag.

Ben ik 100 procent tevreden met mijn lijf? Nee. Maar gelukkig ben ik meestal wel. Ik voelde me niet geïntimideerd door de hoeveelheid sportschoolbezoekjes van die vriendin. Ik weet wel leukere manieren om van mijn leven te genieten. Ik heb een foto gemaakt van de schaal nacho's die werd gebracht. En dat voelde goed.

Eerder columns van Maxime.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe