Volledig scherm
© Natuurmonumenten.

Gewoon Max!: Zonnen

Op een strandje aan het water liggen is voor mij wel het ultieme vakantiegevoel. Ik heb mijn laatste tentamens gemaakt. Nu ben ik precies een maand vrij, tot ik aan een nieuwe stage begin. Die maand wil ik graag zo optimaal mogelijk benutten.

Om de vakantie in te luiden zijn we afgelopen weekend naar Slijk-Ewijk gegaan. Na een tussenstop bij de supermarkt waar we een salade, stokbroodjes en kruidenboter gekocht hebben, hielden we een picknick op onze handdoeken in de avondzon.

Tussen de professionele barbecuers die hun complete loungeset uit de achtertuin meegenomen hebben. De 60-plussers die onder hun parasolletje een kruiswoordpuzzel maken. 

Als kind kon ik urenlang in het zand graven met mijn schep, omdat mijn moeder ons verteld had dat daar een schat begraven lag. Mijn zusjes en ik vermaakten ons de hele dag op de stormbaan, de boot en het houten vlot. Die zien er op m'n twintigste een stuk minder indrukwekkend uit. Die boot lijkt wel gekrompen, of ligt dat aan mij?


Vroeger was het een wedstrijd wie als eerste in het water lag. We mochten zwemmen tot de rode boei. In de rubberboot met mijn opa roeiden we met één peddel verder de plas op. Een avontuur.

Ik ben niet zo'n waterrat meer. De modder tussen mijn tenen geeft me een viezig gevoel. De ganzenpoep levert daar ook een bijdrage aan. Het water bij de rode boei komt tot net boven mijn knie. Wat dat betreft is de magie van de plas een beetje verdwenen. Maar het ultieme vakantiegevoel blijft. 

Nu kan ik vooral genieten van de zon en een boekje. Rond een uur of 6, als de meeste ‘typische Nederlanders’ al weer thuis aan tafel zitten. Wij zijn laatkomers en langblijvers. Heerlijk vind ik dat. Het lege grasveldje is 's avonds de ideale plek om in het laatste zonnetje de dag af te sluiten.

Quote

Wat dat betreft is de magie van de plas een beetje verdwenen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe