Volledig scherm
PREMIUM
Politicus Thierry Baudet op archiefbeeld, foto ter illustratie. © REUTERS

Als Thierry meer taart neemt dan zijn vriendin en zij vindt dat prima, wat is daar mis mee?

column remco kockVorige week was er ophef over Thierry Baudet, gedoe over gelijkheid tussen man en vrouw. Ik dacht terug aan het taartincident. Het taartincident: ik was – twee jaar geleden – samen met mijn vriendin op kraamvisite bij een vriend.

In plaats van beschuit met muisjes werd er appeltaart geserveerd onder de aanwezigen. Drie mannen en drie vrouwen.

De appeltaart werd door de vriend verdeeld. De mannen kregen grote stukken, enorme brokken waren het. De taartpunten van de vrouwen waren veel kleiner. ,,Vrouwen moeten een beetje op de lijn letten”, verklaarde de vriend. ,,Dus ik help jullie eigenlijk, dames”, grijnsde hij.

Ik zag mijn vriendin op haar tanden bijten, de behoefte om haar kleine stukje appeltaart in zijn gezicht te planten leek aanwezig. 

Quote

De felheid van de reacties bewees dat Baudet gretig gebruikt werd om op de eigen brave borst(en) te kloppen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jan Markink en GroenLinkser moeten Arnhemse bestuurscrisis oplossen

    Jan Markink en GroenLink­ser moeten Arnhemse bestuurs­cri­sis oplossen

    ARNHEM - Er wordt toch een poging gedaan de crisis in het Arnhemse college van burgemeester en wethouders op te lossen. Dat is de uitkomst van het debat dat de gemeenteraad van Arnhem woensdagmiddag en -avond heeft gevoerd over de bestuurscrisis. De raad nam met 19 tegen 20 stemmen een motie van de VVD aan waarin is vastgelegd dat Gelders gedeputeerde Jan Markink en een nader te bepalen GroenLinkser een eerste verkenning gaan uitvoeren tot een oplossing.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.