Remco Kock: 'Mijn broertje had meer behoefte aan koning Willy dan aan Willem-Alexander. Meer behoefte aan Lucky TV dan aan wat nu non-stop op de treurbuis is: Unlucky TV.'
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Kock: 'Mijn broertje had meer behoefte aan koning Willy dan aan Willem-Alexander. Meer behoefte aan Lucky TV dan aan wat nu non-stop op de treurbuis is: Unlucky TV.' © ANP

‘Als we het goed doen, maken zoveel mogelijk mensen zo min mogelijk mee’

column remco kockIn een uitgestorven boekhandel kocht ik een ludiek ansichtkaartje. Een zwart-witfoto van een luierende vrouw op een ligbed. Onderschrift: niks doen is hard werken. Het onderschrift zou prima passen onder foto’s van lange rijen bij bouwmarkten of polonaises in parken en op stranden.

Bij de kassa van de boekwinkel lag het Boekenweekessay van Özcan Akyol, die stelt dat de schrijvers van nu een probleem hebben: ze hebben niks meegemaakt. Ik weet niet of dat probleem momenteel wordt opgelost of vergroot.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.