Volledig scherm
PREMIUM
Guus Meeuwis, foto ter illustratie. © ANP Kippa

Bij een biertje in café Classen mijmeren over Guus Meeuwis en tatoeages: ‘Sloetski forever’

column remco kockZaterdagmiddag. Mijn pa belde. Hij zat in Kiki Classen. Klonk vreemd, maar mijn vader was in het door de beroemde Zeg ’ns Aa-actrice gerunde café, Classen heet het. Of ik een biertje kwam drinken.  

Er zaten meer familieleden in Classen. Mijn oom, tante en moeder, bier op tafel. Ze namen de week door in – volgens pa – een van de gezelligste cafés van Arnhem, een buurtkroeg met vaste klanten die zich aangetrokken voelen tot de tijdloze sfeer.

Ons uitzicht: een man die met zijn rug op de massagetafel van de overburen lag. Ontbloot bovenlijf, hoofd omhoog, gericht op de tatoeage-naald die iets op zijn buik aan het kliederen was.

,,Sloetski forever”, speculeerde mijn oom op wat er in de tatoeageshop op de huid gezet werd. ,,Iemand Guus Meeuwis gezien bij DWDD?”

  1. ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp
    PREMIUM

    ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.