Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © anp

De post is als de smeltende Noordpool: ‘Binnen die metafoor is de postbode de ijsbeer’

columnTijdens een verjaardag in Amersfoort, waar een bedrijfseconoom een vlug naderende economische crisis voorspelde, kreeg ik deze vraag: ,,Draag jij ook zo’n zwemvest?”

Op ovenbitterballen blazende, mij onbekende omstanders keken me vragend aan. Je zag ze denken: een zwemvest? Is die slungel een strandwacht? Of heeft hij juist geen zwemdiploma? 

Vanwege de meewarige blikken zei de vragensteller: ,,Remco is postbode in Arnhem. De postbode in onze buurt loopt sinds kort in een soort zwemvest rond. Een blauw zwemvest met een heel gek, uitklapbaar tafeltje.”

Daarna, als ze horen dat je van de post bent, kijken mensen bezorgd naar de bezorger. Alsof je een bedreigde diersoort bent. Logisch: de post is als de smeltende Noordpool. Binnen die metafoor is de postbode de ijsbeer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.