Station Utrecht Centraal op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Station Utrecht Centraal op archiefbeeld. © Angeliek de Jonge

Dit was geen reizen meer, eerder een vorm van deportatie

column remco kockZaterdagavond had ik een verjaardagsfeest van drie vrienden. Decor was een prachtig, aan de Oudegracht gelegen volkscafé in Utrecht. Ik sprak er een Arnhemmer die het dapper vond dat ik met de trein was gekomen.

Zelf reisde de stadgenoot voor geen goud per spoor. Een trein instappen vond hij een vorm van Russisch roulette, maar dan met twee kogels in plaats van één: het risico op ellende te groot. Omdat ik nog niet wist wat me te wachten stond verdedigde ik de Nederlandse Spoorwegen.

Reizen met de NS is als een seizoenkaart van Vitesse: tegenvallende resultaten maken je geregeld razend en wanhopig. Toch blijf je trouw. In mijn geval omdat ik geen alternatief heb.

Zowel bij de NS als Vitesse denk ik vaak: het kan vandaag alleen maar meevallen. Dat pakte afgelopen weekend toch anders uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.