Enige wat ik in dat veganistisch tentje herkende was de burger. Maar die was van zwarte bonen en citroenmayonaise

Column Remco Kock,,Heerlijk!” loog ik toen het meisje van de bediening vroeg hoe de tosti had gesmaakt. Niet dat ze oprecht geïnteresseerd was in mijn antwoord. Vermoedelijk was ze, als ik haar de waarheid had gezegd, geschrokken. 

Niet van de waarheid an sich, het meisje wist ook wel dat de tosti alleen met mierzoete ketchup weg te krijgen was. Vermoedelijk had ze het meer mensen zien denken (klamme tosti!), zelden zou iemand de ongemakkelijke waarheid hebben uitgesproken.

Vorige week verbleven mijn vriendin en ik twee dagen in Deventer. Dat betekende: buiten de deur eten. Nadeel: geslijm aan je tafel, voortkomend uit dat belachelijke dogma: de klant is koning. Een van de laatste mensen die ik zou willen zijn in dit leven, is de koning. Ik zou me ongemakkelijk voelen van al die goed bedoelde onderdanigheid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.