Volledig scherm
PREMIUM
Een bus van Breng in Arnhem op archiefbeeld. © Hans Broekhuizen/DG

‘Hoe meer ik mijn vader word, hoe beter ik hem begrijp’

column,,Moet je niet gaan?” vroeg ik mijn vriendin, licht geïrriteerd. ,,Mijn bus gaat over zeven minuten”, antwoordde ze. Zo van: waar bemoei jij je mee? Even tussendoor: eigenlijk raar taalgebruik, dat gepraat over ‘mijn bus/mijn trein’. Als het echt jouw bus of trein is, wacht deze op jou.

De bus zou over zeven minuten de halte Airborneplein passeren, vanaf ons appartement zeker vijf minuten lopen. Zeven minuten later sms’te mijn vriendin dat ze ‘precies op tijd!’ was, maar de bus te vroeg. Resultaat: bus gemist. Cynisch stuurde ik terug: je bent op tijd voor de volgende bus. En nog al ouderlijk: Laat het een les voor de volgende keer zijn! Nadat ik die sms verstuurde dacht ik direct aan mijn pa.

Quote

Toen ik nog een jongetje was, vroeg ik aan mijn moeder of ik later ook zoveel haar kreeg, bang om in net zo’n weerwolf als pa te transforme­ren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.