Volledig scherm
PREMIUM
,,Van Roosmalen – die vooral karakters karikaturiseert – is zelfbenoemd liefhebber van het menselijke tekort, vergroot dat tekort uit en laat de lezer meesmullen”, zegt Remco Kock. © KRO-NCRV

‘Marcel van Roosmalen is meer humorist dan journalist en juist daarom lees ik hem graag’

COLUMNTegenwoordig wordt er veel gevochten. Niet op straat, maar op social media. Niet met de vuisten, maar met woorden en emoticons. Gestreden wordt er tegen de beeldvorming. Friezen zijn geen racisten, Forummers geen nazi’s, islamieten geen terroristen, homo’s geen vrouwen in mannenlijven. ,,Mensen moeten stoppen mij in een hokje te stoppen”, hoorde ik iemand hokjesstoppers in een hokje stoppen.

Steeds vaker hoor ik Arnhemmers klagen dat ze zichzelf niet herkennen in het beeld van een universiteitsloze simpele zielenstad (citaat: ,,Arnhem is zoveel meer”). Vaak wordt dan naar de tot BN-er uitgegroeide Marcel van Roosmalen gewezen, die de Arnhemmer in zijn stukjes neerzet als een boertig liever-dan-moe-figuur, die zichzelf als zijn beste vriend beschouwt en die niet uitblinkt in diepzinnigheid. Kortom, een amoreel en acultureel wezen, met de ‘Arnhemmer is Primark’ als meest vernietigende zin uit zijn oeuvre.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.