Volledig scherm
PREMIUM
© Rolf Hensel

Marcouch is een man van het volk, wil zichzelf laten zien. Op straat én online

Column Remco Kock,,Dikke maatjes met de burgemeester?” kreeg ik vorig jaar vanuit meerdere hoeken te horen. ,,Waar hebben jullie het over?” vroeg ik. ,,Je staat op de Insta van Marcouch, jong!”

Op uitnodiging van de supportersvereniging van Vitesse zat Ahmed Marcouch vorig seizoen in de naar Willem II rijdende supportersbus. In het ijskoude stadion sprong de burgemeester zich tussen fanatieke Vitesse-fans ‘werm’ op ,,En wie niet springt die is voor NEK!”

Mijn taak toen: een reportage schrijven over de zich tussen supporters mengende burgemeester, die goedlachs zijn hand uitsteekt naar alles wat beweegt. Nee, niet om te beroven. De flauwe Marokkanen-grappen is Marcouch al lang ontgroeid. Hij is een ultiem rolmodel voor de Marokkaanse gemeenschap, juist omdat Marcouch zijn afkomst is ontstegen zonder deze te verloochenen.

De opdracht om Marcouch nauwlettend te volgen rondom Willem II-Vitesse nam ik serieus. Als een bodyguard cirkelde ik om hem heen, interactie observerend tussen de gewone man en ‘meneer de burgemeester’ (ook een gewone man).

Quote

De flauwe Marokkanen-grap­pen is Marcouch al lang ontgroeid. Hij is een ultiem rolmodel voor de Marokkaan­se gemeen­schap

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.