Tim Matavz is, voor eenTheo Bos-spandoek, het middelpunt van een feestje na zijn winnende goal tegen FC Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Matavz is, voor eenTheo Bos-spandoek, het middelpunt van een feestje na zijn winnende goal tegen FC Utrecht. © BSR Agency

Nummer 14-voetbal? Laten ‘we’ ons specialiseren in Nummer 4-voetbal

Zaterdagavond, op de tribune in GelreDome, kreeg ik een sms. ‘Voor het eerst in jaren dat ik Vitas weer eens zie spelen op tv. Zit geen hond daar in de Dome, wat een slecht veld! Krijg je geld toe voor een seizoenkaart?’

De afzender, ooit Vitesse-seizoenkaarthouder, verhuisde tien jaar terug van Arnhem naar Amsterdam en woont nu in Amersfoort.

Hij heeft een seizoenkaart van Ajax, waar successupporters op de wachtlijst staan voor het internationaal gelauwerde galavoetbal. Reden om vanuit de Randstad hoog van de toren te blazen richting de provincie.

Op de tribune, kijkend naar Vitesse-FC Utrecht, dacht ik: het met twaalfduizend mensen (half) gevulde GelreDome en het permanente paniekvoetbal zijn inderdaad geen Vitesse-reclame. Aan de rand van de zanderige toendra oogde Leonid Sloetski als een wanhopige Russische boer die zijn vee de goede richting in probeerde te loeien.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.