Volledig scherm
PREMIUM
Anne Frank. © ANP

Onbewust een beetje verliefd op Anne Frank

column remco kock,,Wat doet die mooie vrouw met die oude kerel?” fluisterde ik jaren geleden tegen een vriend. We zaten in een bus die ons naar het Bevrijdingsfestival in Wageningen bracht. ,,De vrouw met die spierwitte huid en raafzwart haar?” fluisterde de vriend terug. ,,Vind ik niks. Doe mij maar blond.” Daarna concludeerde hij dat ik op ,,Anne Franks” viel.

Rare opmerking: je valt op Anne Franks. In de categorie Georgina Verbaan die Bin Laden ooit een lekker ding noemde. Maar toen ik mijn hersenen langer op de opmerking van de vriend liet kauwen vond ik deze plots zo gek niet.

Niet omdat Anne Frank in een ander rijtje hoorde dan Bin Laden. Ik vermoedde dat mijn veronderstelde voorliefde voor ,,Anne Franks” te maken had met mijn jeugd. Als kind ging ik naar basisschool de Anne Frank in Arnhem-Zuid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen

    Wat zou er gebeuren als 39 procent van de moslims in Nederland in een enquête zou zeggen dat het gerechtvaardigd is politici eens flink te intimideren? Als een imam zou zeggen dat wie niet wil luisteren maar moet voelen? Als een lokale moslimleider een polletje zou uitschrijven met de vraag 'moeten we politici persoonlijk aanpakken omdat ze ons verraden hebben?

Columns