Volledig scherm
PREMIUM
Met grote ogen had hij gekeken naar die maffe, steeds heen en weer drentelende Rus met dat markante uiterlijk: Leonid Sloetski. © Theo Kock

‘Sloetski is voor velen vermakelijker dan het Vitesse-voetbal’

columnNa Vitesse-Feyenoord (1-1) trof ik op de GelreDome-promenade een bekende: een Feyenoord-supporter die zijn club waardeloos vond voetballen. Van Vitesse was hij evenmin onder de indruk. Dat kaartje vond hij weggegooid geld, ware het niet dat hij zich had vermaakt met het observeren van Vitesse-trainer Leonid Sloetski. ,,Ongekend, die gozer zit geen seconde stil. Schitterend. Ik lachte me rot.”

Quote

Meestal gebeurt trouwens het tegendeel, dat iemand grijnzend verklaart dat die lelijke stadionhoe­ken jammer zijn

Zondag kwam er een vriend uit Breda naar Arnhem voor Vitesse-PSV. Vanwege het mooie weer liepen we vanaf het centrum naar GelreDome. Bovenop de Nelson Mandelabrug keken we uit over de Rijnstad. ,,Toch wel mooi, Arnhem”, constateerde de Bredanaar. ,,In Breda is alles plat, dat heuvelachtige hier creëert fraaie uitzichten. Alleen jammer dat die Rijnkade een beetje een aanhangsel is. Daar moet meer uit te halen zijn.”

Buitenstaanders meenemen naar Vitesse. Anderen zullen zeggen dat het voelt als het voorstellen van je grote liefde, zelf vergelijk ik het met je kindertijd, een nieuw vriendje dat bij jouw thuis komt spelen. Je hoopt dat je ouders een goede dag hebben, er verzorgd en opgeruimd uitzien, niet middenin een slaande ruzie zitten als je binnenkomt. Idealiter denkt het vriendje: was ik maar onderdeel van dit gezin. Toppunt van jaloezie: dat die ander jouw leven wil.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.