Volledig scherm
PREMIUM
Het beeld Santa Claus, ook bekend als Kabouter Buttplug, van kunstenaar Paul McCarthy aan het Eendrachtsplein in Rotterdam. Op de foto met tijdelijke sjaal, in aanloop naar een wedstrijd van Feyenoord. © ANP

‘Van nuilen komt huilen’

COLUMNVorige week verbleven mijn vriendin en ik een paar dagen in Rotterdam. Het toeval wilde dat een naar Rotterdam verhuisde Arnhemmer mij vanuit een tram had zien sjokken. Op een feest peilde hij zaterdag mijn mening over zijn nieuwe woonplaats: ,,En, wat vond je? Rotterdammers: mooie, echte mensen, toch? En veel minder toeristen dan in Amsterdam.”

Ik knikte en zweeg tegen de Arnhemse Rotterdammer over wat ik allemaal tegen mijn vriendin had gezegd. Over de hoogbouw: ,,Ik voel me in deze stad gekleineerd.” De foodhal: ,,Ordinaire vreetschuur.” De Erasmusbrug: ,,Doe mij maar de John Frost.” Et cetera.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.