Volledig scherm
PREMIUM
© -

Voor mij was DWDD te on-Arnhems. Wat ik miste: cynisme. Ongemak

Column Remco KockOp de dag dat ‘Matthijs’ het einde aankondigde, vertelde Jeroen Glissenaar – parkwachter van Sonsbeek – me hoe De Wereld Draait Door zijn leven had veranderd.

Oktober 2018. Om vier uur in de middag krijgt Glissenaar een telefoontje. De DWDD-redactie: ,,Jeroen, we willen je in de uitzending om te praten over alternatieve toeristische hotspots in Nederland.” Glissenaar springt in de auto, scheurt naar het Mediapark, een dollemansrit die hij als ,,één grote verkeersovertreding” omschrijft.

Tien minuten voor het programma begint, arriveert Glissenaar in de studio. Staand krijgt hij een kwast met poeder in zijn gezicht, daarna vindt de parkwachter zichzelf terug aan tafel tegenover Matthijs van Nieuwkerk en tafelheer André van Duin. ,,Ik kreeg een paar minuten om Sonsbeek te promoten. Ik ging los.”

Met opgestoken duim begroet

Hij gaat dusdanig ‘los’ dat Glissenaar geen idee heeft wat er uit zijn met baard omringde mond gerold is. ,,Het was een roes. Ik was bang dat ik het had verkloot.”

Quote

DWDD was Guus Meeuwis die in New York gaat optreden voor eigen publiek en dan geen kritische vraag stellen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns