Actie ‘Lock me Up - Free a Girl’ bij Stan & Co in Arnhem afgelast

VideoARNHEM/DUIVEN - Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband zit ondanks zijn voornemen daartoe eind mei niet opgesloten in een hok bij Stan & Co aan het Willemsplein in Arnhem. 

De tiende editie van de actie Lock me Up – Free a Girl, waarmee geld wordt ingezameld om in te zetten tegen seksuele uitbuiting van kinderen, is in verband met de coronacrisis afgelast.

Vrijdag 29 en zaterdag 30 mei zouden bij zeven horecalocaties in Nederland deelnemers twaalf uur lang in een hok worden opgesloten. Bij Stan & Co aan het Willemsplein in Arnhem stonden zes deelnemers op de lijst, onder wie Emile Ratelband.

Leyla had al 2730 euro ingezameld

Met name de Duivense Leyla Cimen had al een fors bedrag aan sponsorgeld binnengesleept: 2730 euro. De afgelasting betekent niet dat alle sponsorbedragen nu verdwijnen. 

De tiende editie wordt een jaar opgeschoven. Het al toegezegde geld blijft staan en begin volgend jaar gaan de actiepagina’s van de deelnemers weer open voor donaties.

‘Actie nu niet gepast’

Woordvoerder Anne Vis van Free a Girl zegt dat er wel een kans is dat de horeca eind mei weer open is. Gezien de huidige maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is het echter niet haalbaar de fondsenwervende actie online en offline voort te zetten. Er is veel voorbereiding voor nodig en de actie vergt een strakke marketingstrategie . 

,,Het is wat ons betreft nu ook niet het beste moment voor de actie, ook al is het geld keihard nodig”, zegt Vis. ,,De actie wordt gedragen door onze vrijwillige regio-ambassadeurs, horeca-ondernemers, deelnemers en honderden sponsoren die enorm worden getroffen door het coronavirus. En er zijn nu stichtingen in Nederland die meer aandacht vragen en verdienen. Dan is Lock me Up - Free a Girl nu niet gepast.”

Arnhem deed ook in 2019 mee met de actie Lock me Up - Free a Girl van Stichting Free a Girl.
Volledig scherm
Arnhem deed ook in 2019 mee met de actie Lock me Up - Free a Girl van Stichting Free a Girl. © PR

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.