Caspar aan de Sonsbeeksingel in Arnhem voor de verplichte sluiting van horeca als maatregel om de verspreiding van corona tegen te gaan. Caspar behoort tot de zaken  die meedoen aan de cadeaubonnenactie.
Volledig scherm
Caspar aan de Sonsbeeksingel in Arnhem voor de verplichte sluiting van horeca als maatregel om de verspreiding van corona tegen te gaan. Caspar behoort tot de zaken die meedoen aan de cadeaubonnenactie. © Rolf Hensel

Actie om Arnhemse ondernemers te helpen met cadeaubonnen: ‘Steun je favoriete zaak’

ARNHEM - Webdesigner en ondernemer in creatieve communicatie Kommotiv heeft een platform opgericht waar Arnhemse ondernemers mensen oproepen om cadeaubonnen te kopen voor een aankoop in hun zaak in deze tijd van coronacrisis. Ook zijn ondernemers zelf al aan de slag met soortgelijke initiatieven.

De website heet cadeaubonarnhem.nl en het motto luidt 'Help Arnhemse ondernemers.’ De ondernemers kunnen gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van het platform.

Grafisch ontwerper Carolien Smit uit Arnhem behoort tot de initiatiefnemers. Ze wijst erop dat veel ondernemers nu zwaar getroffen worden door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. 

'Steun je favoriete zaak’

,,Deze ondernemers kunnen alle hulp goed gebruiken. We roepen de mensen op om hen te helpen. Dat kunnen ze doen door nu alvast cadeaubonnen van hun favoriete winkel, restaurant, kapper of welke ondernemer te kopen.” 

Mensen kopen de bonnen rechtstreeks bij de ondernemer. ,,Zodra deze barre tijd voorbij is, kun je de bonnen bij de ondernemers verzilveren",  vertelt Smit.

Ansichtkaart met boodschap

De site toont een helder overzicht van Arnhemse ondernemers die cadeaubonnen aanbieden. De eerste ondernemers die bonnen aanbieden zijn Babo Café, Grand Café Arnhems Meisje, Bistro Café Robin Hood, Caspar, Dudok en Focus Filmtheater. Ook schoenenzaak  Barefoot & Moore heeft zich bij het initiatief aangesloten.

Caspar speelt op de actie in met de tekst: ‘Heb je al een idee met wie jij je eerste drankje of maaltijd wil gaan nuttigen als we weer open zijn? Stuur hem of haar dan een mooie CASPAR-card met een tegoed naar keuze. Wij zullen deze versturen met een ansichtkaart en een door jou gekozen tekst! Wij sturen jou hiervoor simpelweg een Tikkie.’ 

Online bestellingen

Veel zaken hameren erop dat online bestellingen ook nog steeds mogelijk zijn. Ook herenmodezaak Coef wijst erop dat mensen hen ook kunnen helpen door een cadeaubon aan te schaffen met extra korting. 'Dan helpen wij jou aan een nieuwe outfit zo gauw de winkels weer open zijn.’

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.