Renate Smoorenburg in restaurant Plein 32: 'Die medische apartheidspas wordt een feit als de ondernemers geen NEE zeggen.'
Volledig scherm
PREMIUM
Renate Smoorenburg in restaurant Plein 32: 'Die medische apartheidspas wordt een feit als de ondernemers geen NEE zeggen.' © Gerard Burgers

Arnhemse horeca broedt op opstand tegen dreigende QR-plicht: ‘Ik wil niet het toonbeeld worden van uitsluiting’

ARNHEM - Haagse bronnen zeggen dat de regering afstevent op een coronatoegangsbewijs als verplichting voor bezoek aan de horeca in deze herfst. Het idee zorgt voor heftige reacties onder eigenaren van cafés en restaurants in Arnhem. 

10 reacties

 • J. Zomers

  2 weken geleden
  Het is belachelijk dat als je buiten op het terras een kopje koffie of ijsje bestelt... dat je dan je QR-code moet laten zien. Even een frietje halen met een kroket, dat gaat niet meer. Corona is bijna ten einde en nu komen ze met dit * het is niet te filmen.
 • Jan Bergmans

  2 weken geleden
  O, de geprinte QR Code scant niet goed. Ahh jammer, maar gaat U gerust aan een tafeltje zitten hoor.
 • Mattie Veld

  2 weken geleden
  Ze wilden toch hetzelfde als Zandvoort behandeld worden, nou daar moest het ook, maar wees maar lekker eigenwijs daar heb je alleen jezelf mee.
 • Mirjan Scheltema

  2 weken geleden
  Goedemiddag, welkom hier. Hebt u de QR code bij de hand? O ja ik zie het al. Perfect! Kan ik iets te drinken voor u inschenken?
 • Paul van Wijngaarden

  2 weken geleden
  Volgens mij is dit je eigen das omdoen als de horeca dat echt gaat doen. Wat maakt het uit om een coronapas te laten zien en te laten scannen. Hier kan wel je hele zaak weer open. Het is kiezen of delen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.