Mensen aan boord tijdens de isolatie op het cruiseschip in de Nieuwe Haven in Arnhem begin mei.
Volledig scherm
Mensen aan boord tijdens de isolatie op het cruiseschip in de Nieuwe Haven in Arnhem begin mei. © ANP

Einde aan quarantaine van migranten op isolatieschip Arnhem

ARNHEM - De 31 arbeidsmigranten die begin mei na vaststelling van corona is isolatie werden geplaatst op een cruiseschip in de Arnhemse haven zijn allemaal  hersteld en teruggekeerd naar hun woningen in Velp. Ze mogen weer aan het werk als ze geen klachten meer hebben.

Dat maakt burgemeester Marcouch van Arnhem bekend in zijn overzicht van de laatste ontwikkelingen rond de crisismaatregelen tegen corona in een brief aan de gemeenteraad. De seizoensarbeiders werken in Velp bij de Horizon Groep voor Nederlandse productiebedrijven. 

Complex

Het isolatieschip werd in het leven geroepen voor de arbeidsmigranten, nadat een vrouw van 47 vanuit hun gezamenlijke complex in Velp naar het ziekenhuis moest voor behandeling aan corona. In dat complex woonden op dat moment meer dan vijftig migranten. Uit een snel onderzoek bleek dat 28 personen besmet waren. Zij zijn allen op de boot geplaatst. Later zijn daar nog 3 personen aan toegevoegd uit de groep migranten. Het ging niet om zware gevallen.

De 21 medebewoners zijn 14 dagen thuis in quarantaine verbleven.  Dat was noodzakelijk omdat ‘ze in contact geweest waren met besmette personen', aldus de burgemeester in de brief aan de gemeenteraad.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.