Een lege Korenmarkt in Arnhem vanwege de coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lege Korenmarkt in Arnhem vanwege de coronamaatregelen. © ANP

Heimwee naar aantrekkingskracht op de Korenmarkt; dorp in de binnenstad waar wél een hoop gebeurde

COLUMNHet was alsof we elkaar aflosten. Hij wandelde de groene zee die Arnhem omringd uit, ik fietste er net in. Hij is een Arnhemmer die me ooit zijn on-Arnhemse levensmotto vertelde: ,,Alles komt altijd goed.”

Aan de rand van de groene zee vertelde hij dat zijn leven ongemerkt was gaan drijven op blowen en speciaal bier. Ik dacht: aha, daarom was je een optimist. 

Optimist was hij nog steeds: door de semi-lockdown was het makkelijker om met blowen en bier te stoppen. Let wel: makkelijker. Niet makkelijk. ,,Verslavingen zijn hardnekkig. Het is niet dat ik niet meer aan een joint of biertje denk nu.”

Hij vroeg of het herkenbaar was, of ik ooit verslaafd was geweest. Een vraag waar ik fietsend door de groene zee over nadacht. Ja, ik was verslaafd. Vijftien jaar lang. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.