Er hangen 1000 Loesje posters verspreid over Arnhem met teksten die betrekking hebben op de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Er hangen 1000 Loesje posters verspreid over Arnhem met teksten die betrekking hebben op de coronacrisis. © Gerard Burgers

Loesje is veranderd: van een lief, leuk meisje in een schreeuwerige stalker

Column Remco KockUit mijn hoofd: ‘Voor het festivalgevoel dans ik drie dagen in de kamer zonder te douchen in de achtertuin.’ Ook uit mijn hoofd: ‘Ik vind jou te leuk om dichtbij te komen.’

Bovenstaande spitsvondigheden zijn van Loesje. Ik ben niet van steen, Loesje laat ook mijn mondhoeken krullen. Toch merk ik dat de troostende teksten op de posters – die sinds de entree van corona lege advertentieruimtes opvullen – bij mij niet meer werken. Sterker: ze beginnen te irriteren.

De meest voor de hand liggende verklaring: er is al te lang te veel Loesje in de stad. Na honderd keer ‘Ik vind jou te leuk om dichtbij te komen’ is het logisch dat het glimlachen je vergaat, dat je denkt: rot op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.