Exterieur van het Radboudumc.
Volledig scherm
Exterieur van het Radboudumc. © ANP

RIVM: 33 nieuwe ziekenhuisopnamen in Gelderland

ARNHEM/ NIJMEGEN - Het aantal mensen in Gelderland dat opgenomen wordt in het ziekenhuis vanwege een coronabesmetting, stijgt nog steeds. Maar in veel gemeenten zijn er de afgelopen dag ook géén nieuwe opnames gemeld. 

Vooral in de grote steden stijgt het aantal inwoners met een corona-gerelateerde ziekenhuisopname nog. Zo gaat Arnhem naar 44 (was: 40), Ede naar 41 (was: 37) en Nijmegen naar 94 (was: 89). In 24 uur zijn er 33 nieuwe opnamen in de provincie geregistreerd. Daardoor komt het totaal op 787. 

Kleine gemeenten stabiliseren; behalve Overbetuwe

Veel kleinere gemeentes die eerder als brandhaard golden, lijken nu te zijn gestabiliseerd. Zo staat Berg en Dal al een paar dagen op 25 ziekenhuisopnames en Cuijk stabiel op negen. 

Uitzondering daarop is de gemeente Overbetuwe. Daar moesten de afgelopen 24 uur opnieuw twee coronapatiënten in het ziekenhuis blijven. Daardoor komt het totaal op 45, één meer dan bijvoorbeeld Arnhem.

Meer lucht voor ziekenhuizen

Goed nieuws voor de Gelderse ziekenhuizen, waar voor het eerste wat meer ruimte en lucht is. Zo telt het Nijmeegse CWZ nu 63 patiënten met corona, vorige week waren dat er nog 68. Op de ic zijn nog 14 bedden bezet, tegenover 16 een week eerder.

Volgens een woordvoerster is het nog te vroeg om conclusies te trekken: ,,Het zijn immers geen spectaculaire dalingen.’’

Het Nijmeegse Radboudumc meldt dat nu 80 patiënten zijn opgenomen met het longvirus. Dat zijn er minder dan de afgelopen week. Inmiddels zijn 101 patiënten alweer hersteld en ontslagen uit het Radboudumc, aldus het ziekenhuis.