Wijkagenten attenderen op ludieke wijze op anderhalve meter afstand in Arnhem

videoARNHEM - Gele waarschuwingsstrepen van anderhalve meter op fietspaden, in voetgangersgebieden en parken. Het is het werk van de wijkagenten Joyce Veenvliet en Tim Heil. Daarmee willen ze het publiek dat wel op straat komt attenderen op social distancing.

De wijkagenten hebben hun actie gedeeld op Facebook en Twitter. ,,We willen mensen op een ludieke manier wijzen op de richtlijnen. Het beste bereik heb je op Twitter en Facebook, want op straat is het vrij rustig geworden. Vandaar dat we deze actie ook gepost hebben", vertelt Veenvliet.

Korenmarkt

Agente Joyce Veenvliet.
Volledig scherm
Agente Joyce Veenvliet. © Joyce Veenvliet

Als wijkagent van uitgaanscentrum De Korenmarkt is ze overdag normaal gesproken niet vaak op straat te zien. Haar werkzame leven speelt zich veel af in de nachtelijke uren en dan vooral in de weekenden.

,,De Korenmarkt is in verband met het corona-virus gesloten, dus draai ik nu mijn uren overdag en door de week. Dat is wel even wennen. Daarnaast spring ik regelmatig bij in de noodhulp."

Spuitbus met gele verf

Op Twitter is te zien dat Veenvliet gewapend met een spuitbus met gele verf het fietspad langs de Velperbinnensingel onder handen neemt. 

,,We willen mensen echt op hart drukken dat ze afstand van elkaar moeten houden. Nee, we hebben nog geen boetes uitgeschreven of mensen gezien die de richtlijnen niet naleven. Maar het is ook niet druk op straat.”

Na Musis gaan Heil en Veenvliet het stadscentrum in richting Sonsbeekpark, waar ook al borden met waarschuwingen hangen. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.