De woeste Afghaanse windhonden Darioh (links) en Noah ontploffen bij het zicht op hun prooi. Eigenaar Theo Saffrie (links achter) had graag kampioen met ze willen worden. ,,Ik baal er enorm van dat de wedstrijden niet door konden gaan vanwege de corona.”
Volledig scherm
PREMIUM
De woeste Afghaanse windhonden Darioh (links) en Noah ontploffen bij het zicht op hun prooi. Eigenaar Theo Saffrie (links achter) had graag kampioen met ze willen worden. ,,Ik baal er enorm van dat de wedstrijden niet door konden gaan vanwege de corona.” © Gerard Burgers

Windhonden knallen zonder publiek met duizelingwekkende snelheid uit de startblokken in Velp

VELP - Alles ging plat tijdens de intelligente lock down van de coronacrisis, dus de wedstrijden met windhonden. Maar bij de Rhedense windhonden Ren & Coursing vereniging Swift kunnen ze weer een beetje adem halen. 

Trainen mag. Dit weekend  explodeerden de eerste windhonden in duizelingwekkende snelheid op de baan bij Biljoen. Zonder publiek.

,,De mensen komen met hun honden op afspraak via de mail, kort voor het afgesproken tijdstip", zegt penningmeester Andrea Kuster uit Zevenaar bij de ontvangst.  De wedstrijd  voor de Gelderse Zilveren Roos moest vanwege de corona worden afgeblazen. In juni mag iedereen weer los. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.