Mede vanwege de nieuwe teststraat in Winterswijk zijn in deze gemeente meer positieve testen geteld dan ooit. Dat geldt ook voor buurgemeente Berkelland.
Volledig scherm
PREMIUM
Mede vanwege de nieuwe teststraat in Winterswijk zijn in deze gemeente meer positieve testen geteld dan ooit. Dat geldt ook voor buurgemeente Berkelland. © videostill

Achterhoek ziet aantal positieve testen ongekend hard groeien

DOETINCHEM - Het leek vorige week nog de goede kant op te gaan met een daling van het aantal positieve coronatesten in de Achterhoek. Maar deze week mag de toename gerust explosief genoemd worden. In een week tijd werden 1249 Achterhoekers positief getest. Vorige week waren dat er nog ‘slechts’ 739.

6 reacties

 • Mattie

  4 maanden geleden
  Ga jij dan even informeren bij de commerciëlen?
 • Loetje

  4 maanden geleden
  Ik.blijf zoveel mogelijk thuis in ieder geval st Klaas  kerst en oud en nieuw kunnen  mij gestolen worden die hele onzin.
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel
 • Wilko

  4 maanden geleden
  Eric, helemaal mee eens!
 • Eric

  4 maanden geleden
  Wat ik altijd mis bij dit soort berichtgeving is het vergelijk met het aantal totaal uitgevoerde testen. Misschien zijn er wel 3x zoveel testen uitgevoerd als vorige week. Vergelijk procentueel het aantal positieve testen met met het totaal aantal testen, pas dan geeft het een reëel en vergelijkbaar beeld. Als de helft van het nieuws gebracht wordt heb ik daar niet zoveel aan. Geldt overigens niet alleen voor De Gelderlander, ook voor alle andere nieuwsbrengers incl. de overheid.
 1. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over coronadoden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over coronado­den

 2. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

Achterhoek