Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Burgemeester van Doetinchem: politiecapaciteit te beperkt voor zomervoetbal

DOETINCHEM - Het is onwenselijk dat De Graafschap de competitie na 1 juni uitspeelt. De politiecapaciteit is te beperkt voor zomervoetbal in Nederland. Dat zegt Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem.

Boumans sluit zich daarmee aan bij John Jorritsma. De burgervader van Eindhoven, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, ziet helemaal niets in de plannen van de KNVB voor het uitspelen van de eredivisie en eerste divisie zonder publiek. 

Boumans vreest net als Jorritsma dat er te weinig politiemensen beschikbaar zijn voor voetbalwedstrijden in de zomer. Hij heeft zijn oor al te luister gelegd bij de politieregio Noord- en Oost-Gelderland.

Quote

De kans is groot dat mensen dan gaan samenscho­len. Rond het stadion of in de stad

  1. Volgende Van Beukering-generatie (Joey,18) dient zich aan onder vleugels van oom Jhon
    PREMIUM

    Volgende Van Beukering-generatie (Joey,18) dient zich aan onder vleugels van oom Jhon

    De Arnhemse voetbalwereld kan zich opmaken voor de entree van de volgende Van Beukering. Vier jaar na de laatste wedstrijden van oud-prof Jhon van Beukering als voetballer voor vijfdeklasser SC Veluwezoom, dient de volgende generatie zich aan in Velp. Neefje Joey (18) komt over van hoofdklasser Silvolde naar de club waar Jhon tegenwoordig trainer is. Veluwezoom kreeg deze week te horen dat de club komend seizoen vierdeklasser is.