Een verhuizer laadt een verhuiswagen in.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verhuizer laadt een verhuiswagen in. © ANP

Is corona de oplossing voor de krimp in de Achterhoek?

DOETINCHEM - De eerste vijf maanden van 2020 zijn er 447 mensen minder uit de Achterhoek vertrokken dan het jaar ervoor. Dé vraag is: komt dat door het corona-virus? 

11 reacties

 • beka

  10 maanden geleden
  als de overheid (gemeente, provincie, rijk) er samen voor zorgen dat een regio leefbaar is met goede voorzieningen (nutsbedrijven, goede infrastructuur met ontsluiting via goede (spoor)wegen, glasvezel voor internet, mobiele bereikbaarheid) etc. dan zullen bedrijven en mensen vanzelf inzien dat deze regio goed is om te wonen. Groot probleem is al jaren dat de Achterhoek nog echt achtergesteld wordt t.o.v. de randstad met investeringen en daardoor gaan bedrijven (en dus ook mensen) weg uit een regio. Het wonen in de Achterhoek willen velen graag zolang dat mogelijk is en blijft.
 • DeStadswesp

  11 maanden geleden
  wat een onzin verhaal weer
 • Kat

  11 maanden geleden
  Een stel  burgemeesters en ondernemers die alleen maar denken in groei. Ze snappen niet dat het alleen maar door kan groeien. Laat het lekker rustig. Alhoewel rustig. Het is alweer druk op de wegen. Bovendien is er van de verwachte krimp weinig terechtgekomen, want er komen sinds een jaar drommen mensen uit het westen die daar heel goed hun huizen verkopen. Bijna alles wordt hier binnen twee weken verkocht. Alleen hier al binnen een straal van 1 km in het buitengebied zijn er al tientallen mensen tussen de 30 en 60 jaar bijgekomen van buiten de A. Dus niet allemaal 50+ wat vaak gedacht wordt. 
 • Michiel

  11 maanden geleden
  Corona versnelt de thuiswerktrend absoluut. De Achterhoek is echt een van de beste plekken om te wonen in Nederland. Denken in termen als krimpregio is nergens voor nodig! We hebben ruimte, natuur, verbondenheid, glasvezel en redelijke bereikbaarheid. De schaarste op de huizenmarkt is nog vele malen erger in andere delen van het land. De kansen zijn hier volop. Stoppende boerenbedrijven kunnen omgebouwd worden tot erfknooppunten met aantrekkelijke huizen voor gezinnen. Huizen voor bijv de vele jongeren die voor werk/studie naar het westen zijn gegaan en graag terug willen komen met hun gezin.
 • Louise

  11 maanden geleden
  Helemaal mee eens. Wie heeft dat krimp bedacht en wat voor normen passen ze daarvoor toe. Die van de grote steden in West Nederland? Nou laat dan maar lekker zo als het is

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek