Leven aan de grens gaat ‘gewoon’ door, coronacontrole of niet

VIDEOEMMERIK/ SUDERWICK - Het gebruikelijke leven aan de Nederlands-Duitse grens gaat ‘gewoon’ door. Aangekondigde grenscontroles vanwege corona veranderen daar weinig aan.

Een vrouw met rollator steekt de grens over op de Heelweg/Hellweg in Dinxperlo en Suderwick.
Volledig scherm
Een vrouw met rollator steekt de grens over op de Heelweg/Hellweg in Dinxperlo en Suderwick. © Jan Ruland van den Brink

Die willekeurige controles, vanaf vrijdag aan de 20 grensovergangen in de Achterhoek en Liemers, hebben amper invloed op het dagelijks leven. Dat zegt Heidi de Ruiter van het grensoverschrijdende samenwerkingsverband Euregio Rijn-Waal.

,,Als je naar de parkeerplaatsen bij de supermarkten in de Duitse buurplaatsen kijkt, zie je dat het Nederlandse verkeer al drastisch is afgenomen. Ook de politie ziet veel minder grensverkeer”, zegt De Ruiter.

Het appel op grensbewoners om niet bij elkaar te gaan winkelen of tanken wordt dus goed nageleefd. ,,De meeste mensen aan beide zijden van de grens houden zich aan het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven”, zegt burgemeester Anton Stapelkamp van grensgemeente Aalten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers