De diplomaviering op het GKC wordt niet meer zoals vorig jaar. Toen was het nog samen met een drankje klinken op het leven ná de middelbare school.
Volledig scherm
PREMIUM
De diplomaviering op het GKC wordt niet meer zoals vorig jaar. Toen was het nog samen met een drankje klinken op het leven ná de middelbare school. © Theo Kock

School tegen leerlingen: Zo snel mogelijk wegwezen als de les klaar is

WINTERSWIJK - Anderhalve meter afstand bewaren op een middelbare school, dat is een uitdaging. Maar in Winterswijk weten ze al hoe ze het gaan doen: alle deuren staan open, de lessen zijn ingekort en de kantine blijft dicht.

,,Sommige leerlingen hadden de galajurk of het pak al heel lang klaar hangen. Heel spijtig dat dat in de kast moet blijven, want een gala als afsluiting van de middelbare school gaat er niet komen”, zegt Sjef Lommen, rector van het Gerrit Komrij Collge (GKC) in Winterswijk.

Het illustreert één van de worstelingen waar scholen mee zitten, als die straks vanaf 2 juni vermoedelijk weer open gaan. De lessen beginnen weer, maar hoe? Daarover wordt op sommige scholen nog nagedacht. En voor elke school is de keuze anders, zegt Maria van Hattum, bestuursvoorzitter van Achterhoek VO, een scholenkoepel met vijftien middelbare scholen in de Achterhoek. ,,Dat ligt onder meer aan de cultuur van de school, maar ook aan de grootte van de lokalen. In een kleiner lokaal kunnen nou eenmaal minder leerlingen.”

Quote

In een kleiner lokaal kunnen nou eenmaal minder leerlingen

Maria van Hattum, Achterhoek VO
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek