Slagwerkgroep uit Hengelo neemt tóch samen video op

videoHENGELO/ DOETINCHEM - Net als bij veel andere muziekverenigingen liggen de repetities en optredens bij Slagwerkgroep Concordia uit Hengelo stil. Om toch nog wat muziek in de huiskamer te brengen, namen de leden een filmpje op.

Op internet kwam dirigent Gilbert Wientjes filmpjes tegen van een aantal muziekverenigingen waarin muzikanten apart van elkaar een stuk opnamen en dit achteraf samenvoegden tot een lied. 

,,Zo kwam ik op het idee dit ook met onze groep te doen. Ik heb ieder lid gevraagd voor camera het liedje te spelen, elk op een ander instrument. Vervolgens monteerde ik het stukje tot een geheel.”

Vanwege het coronavirus kan de groep niet oefenen. Ook hun optredens werden afgelast. 

Wientjes: ,,Eigenlijk zouden we ter ere van 75 jaar vrijheid spelen op het Simonsplein in Doetinchem. Nu hebben we speciaal voor de bevrijding en de coronacrisis, samen met het combo, het nummer We’ll meet again opgenomen. Een erg toepasselijk nummer over hoop, wat past bij 75 jaar vrijheid en het coronavirus. Door dit soort dingen te doen, kunnen de leden toch nog aan de gang en blijven oefenen.”

Slagwerkgroep Concordia uit Hengelo neemt toch samen een video op.
Volledig scherm
Slagwerkgroep Concordia uit Hengelo neemt toch samen een video op. © Videostill YouTube

Achterhoek