De Chinese delegatie poseert voor het Slingeland Ziekenhuis, met XinXin Hu (derde van links). Hans Hageman van het Slingeland Ziekenhuis (midden) wordt geflankeerd door Tan (rechts) en Yang (links), beiden leden van de Stichting LFCON. Uiterst links Fu uit Terborg die samen met Hu het initiatief nam voor de actie.
Volledig scherm
De Chinese delegatie poseert voor het Slingeland Ziekenhuis, met XinXin Hu (derde van links). Hans Hageman van het Slingeland Ziekenhuis (midden) wordt geflankeerd door Tan (rechts) en Yang (links), beiden leden van de Stichting LFCON. Uiterst links Fu uit Terborg die samen met Hu het initiatief nam voor de actie. © Wim Gerritsen

Slingeland krijgt 10.000 mondkapjes dankzij Chinees restaurant Doesburg

DOESBURG/DOETINCHEM - Een mooi gebaar. Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem ontving dinsdag maar liefst 10.000 mondkapjes. Een initiatief van vooral  XinXin Hu, eigenares van restaurant ‘China’ in Doesburg.

De donatie is een blijk van waardering voor de Nederlandse hulp in de eerste dagen van de corona-uitbraak in China. Hu is eigenares van restaurant ‘China’ in Doesburg en spant zich al jaren in om Chinese kunst en cultuur in Nederland te propageren. Zij nam het initiatief, samen met de Terborgse Fu.

Hu en Fu brachten dinsdag samen met leden van verschillende Chinese liefdadigheidsorganisaties 10.000 medische mondkapjes naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. De mondkapjes maken deel uit van een grote donatie door de 'Federation of Returned Overseas Chinese of Zhejiang Province'. 

De actie werd gecoördineerd door de 'Stichting Landelijke Federatie van Chinese Organisaties in Nederland' (LFCON). 

Liemers