Escape in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Escape in Doetinchem. © ANP

‘Wel stemmen op je 18de, dus waarom zou je dan geen sekswerker mogen worden?’

DOETINCHEM - ,,Op je 18de mag je stemmen, een huis kopen en in het huwelijk treden", zegt Roos Schippers. ,,Dus waarom zou je dan geen sekswerker mogen worden?”

3 reacties

 • Waterkoeler

  12 maanden geleden
   Het is zo dat vanaf 21 jaar een persoon geheel 'onafhankelijk' is in de ogen van de Nederlandse wet.  Verder zijn er beroepen die  wettelijk een minimumleeftijd van 21 jaar hanteren zoals:  Het starten van een horeca- of slijtersbedrijf, buschauffeur zijn. Omdat het uitvoeren van deze beroepen  een bijzondere verantwoordelijkheid voor anderen met zich meebrengt, en/of ter bescherming van de beoefenaar van het beroep.Lijkt me meer dan redelijk dat een sekswerker een minimale leeftijd van 21 moet zijn.Gezien de wettelijke kant van onafhankelijkheid en de verantwoording dat een sekswerker heeft.
 • Kleinnagelbrink

  12 maanden geleden
  Ik vind 18 ook te jong om volwassen te zijn   Vroeger was het 21, veel beter
 • beka

  12 maanden geleden
  goed idee. Ik vind een "meisje" dat net geen 17 meer is, na haar 18e verjaardag ook nog te jong om zo'n belangrijke beslissing te nemen. Het blijkt dat als meisjes en vrouwen eenmaal in dit beroep zijn ingestapt ze na een aantal jaren heel moeilijk kunnen stoppen (om allerlei redenen). Daarom is het belangrijk voor hun verdere leven om die beslissing weloverwogen te nemen. En dat kan beter met 21 jaar dan als je pas 18 bent. Deze keuze is belangrijker dan een stem uitbrengen als je 18 bent.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek