Bij café De Klok in Gendt bereiden ze het terras voor op de opening op 1 juni. Voor veel horecaondernemers is het nog puzzelen hoe ze hun terras het beste kunnen opzetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij café De Klok in Gendt bereiden ze het terras voor op de opening op 1 juni. Voor veel horecaondernemers is het nog puzzelen hoe ze hun terras het beste kunnen opzetten. © De Gelderlander

Cafés kunnen terrassen uitbreiden, maar hebben liever een kalme herstart

ELST/BEMMEL - Hoe soepel de gemeentes zich ook opstellen, het ziet er niet naar uit dat de Betuwse cafés massaal hun terrassen zullen uitbreiden. ,,Er zitten risico’s aan.”

Het is hoogspanning bij de Betuwse horeca ondernemers. Na maanden van gedwongen rust zijn uitbaters en personeel druk in de weer met poetsen en herinrichting van de café en terras. In tegenstelling tot binnen is er vanaf 1 juni buiten geen limiet voor het aantal gasten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe