Een handhavingsmedewerker. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een handhavingsmedewerker. Foto ter illustratie. © ANP

In één weekend vele tientallen boetes voor corona-overteders in regio: ‘Het bekeuren werkt’

ARNHEM/ NIJMEGEN - Vele tientallen inwoners van deze regio hebben afgelopen weekeinde een boete gekregen omdat zij de coronaregels negeerden. In Arnhem en Neder-Betuwe kregen groepen zelfs twaalf bekeuringen.

Binnen de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid ontvingen ‘enkele tientallen’ mensen een boete. Het merendeel daarvan werd uitgedeeld in Nijmegen, zegt burgemeester Hubert Bruls. Dat gebeurde gisteren bijvoorbeeld op een drukke Waalkade, waar matrixborden aangaven dat bezoekers moesten omkeren.

Niettemin kijken minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Bruls, tevens voorzitter van het Veiligheidsberaad, terug op een relatief rustig verlopen weekeinde. De meeste mensen genoten thuis van de zon en gingen alleen naar buiten als dat nodig was, laten ze weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volgende Van Beukering-generatie (Joey,18) dient zich aan onder vleugels van oom Jhon
    PREMIUM

    Volgende Van Beukering-generatie (Joey,18) dient zich aan onder vleugels van oom Jhon

    De Arnhemse voetbalwereld kan zich opmaken voor de entree van de volgende Van Beukering. Vier jaar na de laatste wedstrijden van oud-prof Jhon van Beukering als voetballer voor vijfdeklasser SC Veluwezoom, dient de volgende generatie zich aan in Velp. Neefje Joey (18) komt over van hoofdklasser Silvolde naar de club waar Jhon tegenwoordig trainer is. Veluwezoom kreeg deze week te horen dat de club komend seizoen vierdeklasser is.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.